Wereldbeker in Boedapest 2007

Afgelopen weekend was ik bij de - voor mij- 4e wereldbekerwedstrijd van dit jaar.

Eraan voorafgaand schermde ik vrijdag met Aubervilliers de wedstrijd om de Europacup voor landskampioenen.
Helaas was Wassila er niet bij en daarom was onze ploeg behoorlijk verzwakt. Het werd dus uiteindelijk eerder een trainingswedstrijd. Ik schermde erg goed en heb tegen zowel de latere winnaars uit Hongarije als tegen de bronzen medaillewinnaressen uit Roemenie positieve scores voor mijn club behaald. Deze scores konden echter de verliezen van mijn clubgenootjes niet compenseren en daarom zat er voor ons dit jaar geen medaille in. Maar het was dus voor mezelf wel een opsteker en ik hield er een goed gevoel aan over.

Zaterdag en zondag vond aansluitend de wereldbekerwedstrijd plaats. Het was met 101 deelnemers uit 21 landen behoorlijk bezet.Voor mij zou ook deze wedstrijd eerder een trainingswedstrijd zijn, aangezien de scores vanaf mei pas echt belangrijk zullen worden.

Ik was 15e van de plaatsingslijst en mocht daarom zaterdag nog een beetje uitrusten van de Europacupwedstrijd. Dat kwam van pas. Zondag was ik een stuk fitter en ging supergoed van start: de Roemeense Indrei had geen enkele kans tegen me: op een gegeven moment stond ik 10-1 voor, waarbij de éne treffer van haar het ene foutje van de scheidsrechter was... Uiteindelijk werd het 11-2 en toen was de tijd afgelopen.

Bij de beste 32 trof ik een jonge sterke Italiaanse die de afgelopen jaren het juniorencircuit volledig heeft gedomineerd. Ik was best nieuwsgierig naar haar kunnen. Aan het begin van de partij liet ik me nog even door haar "in slaap" wiegen waardoor ze me op redelijk simpele manieren raakte, maar vanaf de achterstand van 3-1 deed ik daar niet meer aan mee. Ik liep in één klap uit naar 7-3 en gaf deze voorsprong niet meer weg. Het werd 15-12 en ik mocht me gaan voorbereiden op de Europese kampioene Yanna Rouzavina uit Rusland.

Zij draait erg goed op dit moment en ik had zin me met haar te meten om mijn eigen niveau eens goed te testen. Dat bleek voor gisteren net iets te hoog gegrepen, al was er van niveauverschil absoluut geen sprake. Ik maakte echter in het midden van de partij een aantal cruciale tactische fouten waardoor zij te makkelijk een te riante voorsprong opliep, die ik vervolgens niet meer kon inlopen. Dat was jammer, maar ik ben heel tevreden.

Ik sloot het weekend af met een 4e plaats met de "gehandicapte" ploeg en een 12e plaats bij de wereldbekerwedstrijd individueel én een aantekening in mijn boekje over de "do" 's en "don't" 's tegen Rouzavina. Die zullen me hopelijk in het Olympisch seizoen (vanaf mei 07) van pas komen.....