EK juli 2005


Gisteren was het dus eindelijk de dag: ik was aan de beurt om bij het EK mijn poging voor het eremetaal te wagen. Ik had er al weken naartoe geleefd dus dit moest het dan worden. De omstandigheden waren goed: ik was fit en het materiaal was goed. Het deelnemersveld was enorm sterk. Er waren echt alleen maar toppers op een verdwaalde Turkse en wat Oostenrijkers na. Anders dan bij de andere wapens is er bij damesfloret geen "vulsel" van schermers uit wat minder sterke landen, maar komt echt alleen de (brede) top. We waren met zo'n 40 deelneemsters, waarvan een stuk of 25 medaillekandidaten... Het was dus zaak om meteen op volle sterkte toe te slaan. Ik zat in een poule met 3 schermsters uit de eerste 16 van de wereldranglijst en gelukkig 1 zwakke schermster. Het ging best ok, maar nog niet perfect. In ieder geval was het zaak goed warm te draaien en minstens drie overwinningen te maken, zodat ik na de poule een redelijke plaatsing zou hebben. Dat lukte: ik was nog niet optimaal, maar won mijn benodigde drie partijen en kwam als 17e op het tableau, waardoor ik in ieder geval bij de 64 vrijstelling had. Tijdens de laatste partij van de voorronde struikelde ik echter lelijk over de voet van mijn tegenstandster en verzwikte mijn enkel. Ik kreeg mijn toegestane 10 minuten blessurepauze en heb doorgeschermd met een strakke tape, wat redelijk ging. Maar pijn deed het wel.

Zoals gezegd was ik gelukkig even vrij omdat ik bij het tableau van 64 vrijstelling had. Daarna moest ik aan de bak tegen de Italiaanse Di Francesca. Zij won onlangs het wereldbekertoernooi van Cuba, maar ik was niet te bang want eerder dit jaar, in China had ik haar nog ruim verslagen.

Dit keer liep het helaas anders. Alle kleine foutjes werden nu tegen mij afgestraft en ook de scheidsrechter zat niet mee. Uiteindelijk verloor ik met 15-8.

Geen medaille, geen goed toernooi en een dikke enkel.... Ik baal!

Nu dus eerst een paar weken rust om mijn enkel te laten genezen en de teleurstelling te verwerken en dan zal ik mijn blik gaan richten op het WK, waar ik natuurlijk veel meer wil gaan laten zien.

( 2 juli 2005.)