EUROPACUP ALS TEST

Afgelopen vrijdag was het dan zover. "Aubervilliers" ging zich in Boedapest met de Europese top meten. Het was jammer dat Wassila, die Frans kampioene individueel is, geblesseerd was. Hierdoor wisten we vooraf al dat we geen potten konden breken. Desalnietemin werd het voor mij een belangrijke wedstrijd om ervaring op te doen met équipeschermen en ook voor ons alle drie om ons op het Franse kampioenschap voor volgene week voor te bereiden. Daarnaast is het altijd leuk als je in teamverband de kans krijgt "gratis" te oefenen tegen sterke schermsters.

snelle aktie
Het is met mij persoonlijk heel goed gegaan. Na twee "partijen" stonden wij met 10-2 achter en ik moest toen tot de 15. Ik heb de score toen tot 12-11 kunnen goedmaken en daarna was de partij weer open. Op deze manier kan je echt voor elkaar werken en dat vond ik leuk en bovendien ook leerzaam. Normaal begin je toch altijd met 0-0 en dat is heel anders schermen.

Helaas verloren we de ontmoeting uiteindelijk toch, van de Hongaarse kampioenen, die gewoon een bredere selectie hadden. Maar voor volgend weekend en voor mij persoonlijk was het een postieve ervaring. En 6e van Europa is toch ook best ok.

Voor mij is het nu een zaak van heel veel schermen want sinds ik echt met mijn nieuwe trainer aan de slag ben gegaan is een periode van investeren in een nieuwe schermstijl en van leren ingegaan. Hoe meer ik kan oefenen hoe sneller dit vruchten kan af gaan werpen. Ik wil natuurlijk zo snel mogelijk weer veel betere resultaten gaan halen dan het afgelopen jaar!

Na de Europacup hadden we de individuele wereldbekerwedstrijd. Weer een kans flink te oefenen dus. En het ging best goed!! Het lukte me een mix van mijn oude - en mijn toekomstige spel te vinden. Zo heb ik een weekend lang veel werk verzet voor toekomstig succes en tegelijk ook voor het eerst sinds lang redelijk aansprekend gepresteerd (uiteindelijk werd ik 14e).

Het valt trouwens op dat, nu de Olympische kaarten zijn geschud, de scheidsrechters ineens niet meer zo veel fouten maken............

Komende week train ik hard verder in Aubervillers en dan is zondag het toerooi waar het hier allemaal om draait: het Franse kampioenschap per équipe. Voor mij is er daarna natuurlijk nog een groot hoogtepunt, want op 2 juli scherm ik het EK. Hopelijk kan ik tegen die tijd al wat vruchten van de geïnvesteerde arbeid gaan plukken..

(dd. 31 mei 2004)