Frans Kampioen 2006


WEER FRANS KAMPIOEN!!!!

Zondag 11 juni werden in Nantes de franse Kampioenschappen voor clubéquipes (divisie 1, 2 en 3!) gehouden. Ik deed voor de derde keer mee voor mijn club Aubervilliers.

Het doel: KAMPIOEN blijven, want de afgelopen 5 jaar waren we dat al (van de eerste divisie natuurlijk), maar de concurrentie is zwaar. Een prolongatie van de titel leverde bovendien een nieuw record voor 6 aaneengesloten titels op én automatisch kwalificatie voor de europacup voor volgend seizoen. Er stond dus van alles op het spel.
floret

In de kwart-finales kwamen we tegen het Parijse "le PUC". Deze meisjes waren geen partij voor ons en de score werd dan ook 45-19.

In de halve finale troffen de meiden van Parijs-TAV. Dit werd naar verwachting een zware dobber, maar uiteindelijk zetten we hen ook met grote cijfers aan de kant: 44-32.

Toen volgde de finale tegen Bourg La Reine (zoals vrijwel elk jaar)...
We begonnen meteen met een voorsprong: Céline zette ons op 5-1 en na een gelijke partij van Wassila, bouwde ik de voorsprong weer met 4 punten uit. Na de eerste drie partijen stonden we riant met 7 punten voor....Maar toen lieten we langzaam maar zeker wat steekjes vallen. Mijn teamgenootjes verzaakten beiden tegen hun zwakste schakel te scoren en leverden beiden op haar in waardoor we één wedstrijd voor het einde nog maar één treffer voorsprong hadden.... Céline kwam toen door een fout van de scheids en goed werk van Melanie Moumas van Bourg la Reine ook nog eens op 2 treffers achterstand te staan....De europacup leek van ons af te dwalen en we durfden bijna niet te kijken toen er uiteindelijk bij een gelijke stand van 26-26 na tijdsafloop een sudden death moest worden geschermd..... Maar dit keer trokken wij verdiend aan het langste eind!!!
Gejubel en enorme opluchting vulde de lucht toen de arm van de scheidrechter omhoog ging aan onze kant!!!

We zijn nog steeds KAMPIOEN en wel 6 jaar op rij, HA!

Nu gaan we voor GOUD bij de europacup in 2007.

CHAMPIONNAT DE FRANCE EQUIPE D1
FLEURET SENIOR DAMES
NANTES le 11 juin 2006

      Quarts de finale

 BOURG LA REI  Bourg La Rei
       BOURG LA REI
 LYON MDF  Lyon Mdf     45/22
         BOURG LA REI
 LES LOGES  Les Loges       40/24
       AIX ASPTT  
 AIX ASPTT  Aix Asptt     45/30  
           AUBERVILLIER
 LE VESINET  Le Vesinet         24/23
       PARIS TA  
 PARIS TA  Paris Ta     45/29  
         AUBERVILLIER
 LE PECQ US  Le Pecq Us       44/32
       AUBERVILLIER
 AUBERVILLIER  Aubervillier     45/19

12 juni 2006