FRANS KAMPIOEN!

12 juni. Franse kampioenschappen voor clubteams. Ik deed ook hieraan mee met mijn vereniging Auberviliers. Het zou een zware dobber gaan worden want gezien allerlei nieuwe regels en de éénwording van Europa mocht Aida Mohamed, die uitkomt voor Hongarije en tweede van de wereld is, niet meedoen. We stonden uiteindelijk met de zelfde formatie aan de start als twee weken geleden bij de Europacup: Céline Seigneur, de nr 3 bij de Franse kampioenschappen individueel, Wassila Redouane en ik. We wilden wel persé winnen, want daarmee konden we wederom deelname aan de Europacup (volgend jaar) afdwingen en daar liggen nog medailles die wij willen hebben!

Het begon wat stroef tegen een lastige ploeg. Na de eerste 3 wedstrijden stond het slechts 15-14 voor ons en ik zou de ontmoeting afsluiten tegen hun sterschermster. Ik hoopte wel wat meer marge te hebben aan het begin van die match. Gelukkig liepen we daarna uit en wonnen we nog met grote cijfers: 45-33.

In de halve finale kwamen we tegen een ploeg die pas vorig jaar was gepromoveerd naar de 1e divisie (in Frankrijk heb je nationale kampioenschappen in 3 divisies), maar desalniettemin voor grote problemen zorgde. Ik schermde mijn eerste 2 partijen niet goed, maar gelukkig deed met name Wassila het geweldig. Zodoende bleef de schade beperkt. Maar bij het ingaan van de laatste 3 partijen stonden we toch nog met 3 punten achter!! Ik zag de titel al wegglippen, maar wist dat ik me moest concentreren zodat Céline, die deze ontmoeting afsloot, met een goede uitgangspositie van start ging. Wassila haalde nog eens twee punten op en ik won mijn laatste partij met maar liefst 6-0, waardoor we voor de laatste partij uiteindelijk ineens 5 punten voorstonden! Die liet Céline zich niet meer afpakken en zo stonden we toch weer in de finale.

Daar ontmoetten we de favorieten voor het afpakken van onze titel. Bourg la Reine is de grootste club van Frankrijk, die met maar liefst 5 ploegen aan dit kampioenschap meedeed! En ze waren er dus op gebrand de titel van ons weg te kapen...

De eerste twee partijen bleef de score gelijk. Céline schermde 2-2 gelijk en Wassila gaf het stokje aan mij over op 7-7. Toen moest ik tegen Gwen Huet, waarvan ik aan het begin van het seizoen nog huizenhoog had verloren. Ik herinnerde me nog hoe dat toen was gegaan en paste hier mijn taktiek op aan. Dat werkte: ik won deze match heel ruim en sloeg een gat van 5 punten die we ze niet meer hebben laten dichten. Uiteindelijk werd het 45-41 en waren we dus wederom de besten! En omdat het dit keer zonder Aida was voelt het alleen nog maar beter!

Championnats de France de Fleuret Dames D1 Equipes Seniors 12.06.2005

1.Aubervilliers

2.Bourg la reine

3.Lyon MDF

3.Les Loges 1

5.Paris TA

5.Aix ASPTT

7.Cabries OC

8................

      Quarts de finale

 BOURG LA REINE 1  Bourg La Rei
       BOURG LA REINE 1
       
         BOURG LA REINE 1
 CABRIES OC 1  Cabries Oc       45/42
       LYON MDF  
 LYON MDF  Lyon Mdf     45/38  
           AUBERVILLIER
 PARIS TA 1  Paris Ta         45/41
       AUBERVILLIER  
 AUBERVILLIER  Aubervillier     45/33  
         AUBERVILLIER
 AIX ASPTT 1  Aix Asptt       40/31
       LES LOGES 1
 LES LOGES 1  Les Loges     45/34