Gala in Pordenone


impressie   Afgelopen weekend was ik voor de tweede keer in mijn carriŤre uitgenodigd om met een zogenaamd "wereldteam" mee te doen aan een demonstratie-teamwedstrijd in ItaliŽ tegen het Italiaanse team. Een hele eer.

Vrijdag vertrok ik direct na werk naar Schiphol en was nog even benieuwd wie ik als tegenstandsters zou aantreffen in ItaliŽ.... De meervoudig Olympisch en wereldkampioene Valentina Vezzali was namelijk dit gehele afgelopen seizoen afwezig geweest i.v.m. zwangerschap. wereldteam Inmiddels is zoon Pietro al een hele twee-en-een-halve-maand op deze wereld en Valentina kennende is dat genoeg tijd om weer in topvorm te zijn.... Inderdaad, ze was erbij en daarmee bestond de Italiaanse ploeg uit haar persoon, Margherita Granbassi (die dit jaar de wereldbeker won) en Elisa di Francesca (lid van de Italiaanse ťquipe die Europees kampioen werd deze zomer).


Aan mijn zijde stonden Sylvia Gruchala uit Polen (brons bij de Spelen) en Aida Mohamed (Hongarije), die ook voor mijn club in Aubervilliers uitkomt.

Voor de wedstrijd werd al gevreesd voor het weer: er was regen voorspeld en die zou in ieder geval de hele zondag aanhouden, dus moest het gala zaterdag worden gehouden. briefing
We kregen de opdracht in ieder geval 'aantrekkelijk' schermen te laten zien, dus snel, dynamisch en spectaculair. Het ging natuurlijk in de eerste plaats om het vermaak van het publiek en daarnaast wilden we ons best doen het droog te houden want de wolken hingen al de hele dag dreigend aan de hemel.....

Het werd een mooie pot, waarbij we het helaas toch niet helemaal droog hielden, met als gevolg een mega-gladde loper, een aantal valpartijen en dweilpauzes tussen de partijen door. Maar het heeft de pret niet kunnen drukken en kortsluiting hebben we gelukkig ook niet gehad! Helaas (maar gelukkig voor de organisatie en het publiek!) won ItaliŽ ruim, maar de avond was geslaagd!

floret Mijn enkel die nog maar voor 80% mag worden belast heeft zich goed gehouden en inmiddels zit ik in Aubervilliers, waar ik, samen met mijn trainer, een begin heb gemaakt met mijn trainingsopbouw. Over 7 weken is het WK en er valt nog een boel werk te verrichten voor die tijd. Maar vooralsnog doe ik nog een beetje rustig aan zodat mijn enkel de kans krijgt aan de te verzetten arbeid te wennen.
Zie ook bij "Margherita Granbassi"

( 23 augustus 2005.)