Verslag trainingskamp Athene 15 t/m 25 juni 2003.


Uit vliegtuig en dan ..

Zondag de 15e vertrokken we naar de stad waar het volgend jaar gaat gebeuren. Gewapend met een hele berg t-shirtjes (ambitieuze trainingsplannen), een fototoestel en natuurlijk zwemspullen!! arriveerden we ´s-avonds laat in Athene. Toen we het vliegtuig uitstapten liepen we pardoes tegen een meer dan levensgrote afbeelding van twee schermers aan. Dat was nog eens een welkom!!Griekse adonissen
Maandagmorgen: opstaan in de hitte (35+ graden) en vol goede moed de eerste conditietraining ondernomen. Trainer liep gewoon mee met de duurloop en spoorde mij verder aan tot vele "leuke" oefeningen. We verkenden de omgeving en traceerden meteen dat waar we uiteindelijk voor kwamen: de Griekse Adonissen!! Een speeltuin aan de overkant van de straat zou gedurende ons verblijf dienst gaan doen als "hindernisbaan".
Aangezien de Grieken ons hadden verzuimd te vertellen dat het een Nationale feestdag voor ze was en er dus niet werd geschermd, verbleven we de rest van de middag maar op het strand…. Wat een sof… ;-)Speelpark
Dinsdag ging het dan echt gebeuren. Na de ochtendtraining in het speelpark, werd er ´s-middags voor het eerst tegen de Griekse meiden gespard. De trainingen vinden plaats in de accommodatie die ook voor Athene 2004 dienst zal doen als trainingslokatie voor het schermen. Dat had ik dus vast meegenomen. Ik vond het geweldig om met meisjes van niveau te kunnen sparren en dat in de warmte (dat zit toch schijnbaar in de genen).
Na een lekkere Griekse souvlaki zocht ik mijn bedje op.

Akropolis
Woensdagmorgen hersteltraining en daarna naar de Akropolis. Wat is een bezoek aan Athene immers zonder een bezoek van de Akropolis?!
´s-middags uurtje rusten en op naar de middagtraining. Een paar uur zweten, hijgen en werken en met een voldaan gevoel lekker weer naar ons hotel.

Inmiddels waren we toch al halverwege de stage aan het raken en de vermoeidheid begon wat toe te nemen, maar natuurlijk powerden we door in de speeltuin en genoten daarna van de verdiende duik in de zee: heerlijk!


schermtraining
Zo verliepen de komende dagen redelijk volgens vast patroon: ochtendtrainen, duik in de zee, rusten eten, middagtraining, douche eten internet (contact met thuisfront onderhouden) en lekker naar bed.

Zondag was VRIJ!!! Samen met Nicoletta Kalli, de Griekse nummer één en een groep van haar vrienden gingen we naar een strand buiten Athene, wat voor de verandering schoon en rustig was. Om daar te komen moesten we met de boot (een uur) uitvaren en op de terugweg stopten we in "the middle of nowhere" bij een buitenhuisje van Nicoletta´s ouders om zelfgemaakte taart te eten.
Nicoletta en ik

Het was een hele gezellige dag. Ik vind het echt leuk dat je via sport de gelegenheid krijgt je concurrenten soms ook op deze hele andere manier te leren kennen. Op de loper is en blijft het natuurlijk oorlog, maar erbuiten is er ruimte voor vriendschap.


Het verkeer in Athene was een heus drama! Tbv de Olympische Spelen volgend jaar wordt nu de gehele infrastructuur aangepast met als gevolg: files, files, files… (kon ik me toch nog een beetje thuisvoelen..;-(.

bouwput
We deden over de afstand van de boot naar de stad (40km) maarliefst 3 uur ?! en arriveerden laat en moe in ons bedje.

Maandag moest er natuurlijk (helaas) weer gewoon worden gewerkt: trainen, eten slapen etc. Arvid was inmiddels al terug naar Nederland dus ik moest de laatste loodjes in mijn eentje dragen.


Olympische store


Dat ging allemaal heel ok en woensdag de 25e stond ook ik weer op het vliegveld naar huis .

Afgetraind en wel en "klaar" voor wat komen gaat. Kom maar op!!!