Nationaal Militair Kampioenschap Zwemmen


Al vele jaren wordt het Nationaal Militair Kampioenschappen Zwemmen georganiseerd en ook al vele jaren is het zwembad van de Koninklijke Militaire Academie te Breda daarbij het strijdtoneel zo ook op 15 november j.l.

Ik was ook een van de deelnemers in de Luchtmachtploeg aan het NMK zwemmen. Ik vind het heel leuk om in de rustige periodes van het schermseizoen aan dit soort activiteiten deel te nemen en te ervaren hoe het er in andere sportploegen aan toe gaat. Met de KLU-zwemploeg was ik vorig jaar ook al naar België naar de Air Nord gegaan en ik hoorde er dus al wel een beetje bij.

Het was een hele leuke gezellige en succesvolle dag. De KLu werd (uiteraard :-) ) kampioen en ik mocht ook een drietal (!) medailles mee naar huis nemen! (met dank aan de twee gediskwalificeerde dames op de schoolslag en Yvonne die in de estafettes iedereen ver achter zich liet...) Maar toch: ik heb er weer drie bij, dat is altijd een lekker gevoel.

Nu weer terug naar het 'echte' werk: na een ochtendje werk op de directie voorlichting vertrek ik naar Aubervilliers, waar ik vanavond alweer mijn eerste schermtraining zal hebben. Zondag is er in Gonesse een Franse competitiewedstrijd waar ik weer punten voor onze klassering bij het Frans kampioenschap équipe kan verzamelen en - belangrijker nog - op niveau kan sparren om mijn vorm op peil te houden in deze rustige tijd tussen de drukke wedstrijdperioden in.( 17 oktober 2005.)