DAMES FLORET SCHERMEN SINT PETERSBURG

Het was vandaag (zondag 28 maart 2004) de laatste kans op een Nederlandse kwalificatie (nominatie) voor Indy voor de Olympische Spelen 2004. Er moest in Sint Petersburg een plaats bij de eerste acht worden bereikt.

Op zaterdag vond de eerste selectie plaats. Gezien het feit dat Indy niet meer bij de eerste 16 op de wereldranglijst staat moest ze ook de eerste dag al in actie komen. Plaatsing bij de 64 was natuurlijk geen probleem. Bij de 64 werd gewonnen van de Hongaarse Edina Knapek. Goed werk. De volgende hobbel werd de Elisa di Francesca. Het zou geen onmogelijke opgave moeten zijn van deze Italiaanse te winnen, maar het lukte niet. De betrekkelijk onbekende Italiaanse was vandaag te goed. De volgende ronde versloeg ze zelfs Vezzali !   De hele zaal stond op z'n kop. Schrale troost.

Het is een dramatisch verlopen seizoen voor de tienvoudige nationale kampioene. Bij de start van het Olympische jaar stond ze nog stevig bij de eerste 16 op de wereldranglijst en leek rechtstreekse plaatsing voor de Olympische Spelen geen enkel probleem. Nu, aan het eind van haar kwalificatieperiode is er een dramatische duikeling op de wereldranglijst en de wetenschap dat de Spelen weer zonder haar zullen plaatsvinden haar lot.
Deze week nog nam ze drastische maatregelen: alleen verder, alleen naar Sint Petersburg, zoals ze het zelf uitdrukte "back to basics".
Afgelopen maanden waren als tropenjaren: slopend. Van Seoul naar Shanghai, Athene, even uithijgen, dan Sint Petersburg. Niet erg als alles lekker loopt, maar des te vermoeiender als je moet gaan forceren. Aangezien resultaten uitbleven kon er geen wedstrijd worden overgeslagen.

Blijft over iedereen te danken die er alles aan hebben gedaan Indy naar de Spelen te krijgen met name NOC*NSF, KNAS, defensie/luchtmacht, Rotterdam Topsport, DVR promotions.

Er moeten nu nieuwe doelen worden gesteld. De wereld houdt niet op met draaien. April de NK 2004, later het jaar EK en militaire wedstrijden, Europacup en équipewedstrijden met Aubervillier.
Eerst UITRUSTEN.