Hoera, 3e in Shanghai

floret

Trouwe lezers zullen al hebben meegekregen dat het Indy niet meezat in Azi: persoonlijke trainer die verstek liet gaan, geen trainingsfaciliteiten in China .....

Uitgangspositie was na Seoul niet geweldig. De wereldranglijst is na vorig weekend plotseling bijgewerkt volgens ons onbekende nieuwe regels waardoor er geen punten werden toegekend voor de 64e plaats n de resultaten van de wedstrijden in Aquaba en Como werden verwijderd n de te behalen scores volgens die regels als meetellend werden gecorrigeerd. Voortaan tellen namelijk de beste 3 scores behaald bij een Europese wedstrijd mee (was 4) + 3 beste scores behaald bij wedstrijden buiten Europa (waren inwisselbaar voor Europese wedstrijden) + de punten bij een WK (of OS).

Na alle slechte omstandigheden te hebben verwerkt, begon Indy met wraak op de Chinezen. Bij de 64 werd de Chinese Mo met 15 - 3 gedecideerd van de mat gespeeld. Bij de 32 werd haar landgenote Yilin Qui met 15 -9 naar huis gestuurd.
In de kwart finale wachtte de nummer 6 van de wereldranglijst de Hongaarse Gabrila Varga. De Rotterdamse liet geen twijfel. Het werd 15 - 8. Elisa di Francesca, lid van de verjongde Italiaanse ploeg wachtte bij de laatste 8. Ook die werd ruim verslagen 15 - 3.
Helaas werd de Japanse Chieko Sugawara - no 11 van de wereldranglijst - te veel. Het werd 14 - 8 voor de latere winnares.

Met het resultaat van vandaag zal Indra naar verwachting ongeveer 20 plaatsen op de wereldranglijst stijgen. De volgende wedstrijd in Tokio zal Indy aan zich voorbij laten gaan. Afgelopen twee wedstrijden in Azi waren te vermoeiend om er nog één aan vast te plakken met wr een lange reis.
Volgende wedstrijd zal in Caro zijn.

1. Chieko Sugawara (Jap)
2. Ilaria Salvatori (It)
3. INDRA ANGAD-GAUR
3. Edina Knapek (Hon)

Zie verder bij Brons voor Angad-Gaur op floret
en bij "Defensie Topsport Selektie"

6 maart 2005.