Trainingskamp in Tata (Hongarije) 5 t/m 9 januari 2004.
(Gemaakt op Dag 2).

Na de feestmaand en een weekendje om de oliebollen te verteren reisde ik naar Hongarije om me voor het schermjaar 2004 klaar te gaan stomen.
De eerste indruk : wit en KOUD ! De temperatuur is tussen -10 en -15 en dat voelt toch wel anders dan op 1 januari toen Rotterdam romantisch besneeuwd was Ö.
Gelukkig zitten we hier in Tata in een "goeie ouwe" trainingskampsituatie dus : eten, slapen en trainen allemaal op een steenworp van elkaar !
Bij aankomst kon ik meteen door naar de zaal (d.w.z. : 2 trappen af en gang door Ö.) voor de 1-ste training. Dat ging lekker. We schermden voor het gevoel alleen "op afstand" dus geheel zonder "wapengekletter". Daarna eten : gang door, 2 trappen op en terug naar de kamer. Daar heb ik ter voorbereiding van mijn komende verblijfsperioden in Frankrijk braaf een uurtje frans geleerd en ben toen gaan slapen.

Dag 2 : Vroeg op en op "onchristelijke" tijd in belachelijke temperatuur gaan duurlopen om het meertje. Je wimpers bevroren erbij. Maar het voelde wel stoer. Waande me wel een beetje Rocky, haha. Daarna ontbeten en ochtendsessie geschermd. 's Middags de 2-de schermtraining en nu straks gauw naar bed.
Morgen schermen we een trainingswedstrijd en vrijdag teamtoernooi. Dat is hier altijd zo, tijdens ieder kamp. Misschien is het eigenlijk supersaai maar voor de masochistische geest van een topsporter is zo'n kamp ook echt 'lekker' : Je weet de "dril" en behalve trainen, eten en slapen hoef je ook niks. Heerlijk toch ??
Daar schiet me toch wel een enorme link met Defensie te binnen : volg orders, doe de dril, wees gedisciplineerd en vooral : rust als dat kan.
Dat ga ik dus nu doen. Truste !

(Gemaakt op Dag 4).
Ik geniet ervan hoe gaande de week de stapel "schoon" slinkt en de tassen met "vuil" zich vullen ! Er ligt nu nog 1 setje "schoon" klaar voor morgen en dan kom ik terug.
Joepie! Morgen naar huis, dan zit 't er op. 7x schermen, 4x hardlopen in precies 4 etmalen pff dat is niet niks!
Maar het is echt goed gegaan : ik heb bijna alles gewonnen de hele week en ook van Aida Mohamed die toch nr. 4 van de wereld is, dus dat geeft een lekker gevoel.
Zondag staat SISTA-RANA in Amsterdam op de kalender. Deze oefenwedstrijd bleek voor Lyon een lekkere voorbereiding, dus laten we dan voor Aqaba van hetzelfde uitgaan.
JordaniŽ, here I come !