WB Shanghai

INDY ZIET ZICH ACHTERVOLGD DOOR PECH.


Shanghai mei 2007 Dubbele pech in Azië.

De afgelopen weken in Korea en China zijn voor mij dramatisch afgelopen.
Het begon meteen al erg slecht: Bij aankomst in Seoul bleek op de vooravond van de GP dat mijn tas nog steeds in Amsterdam stond (!?) Ik dacht op save te hebben gespeeld met een rechtstreekse vlucht met de KLM, maar dat viel dus anders uit.

Ik heb toen nog kleding van een Poolse collega-schermster mogen lenen en heb in de haast (10 minuten voor sluitingstijd) nog gympies gekocht ergens in een winkeltje. Floretten leende ik bij elkaar van diverse andere schermsters (met allemaal verschillende grepen, en geen van hen dezelfde als de mijne). Het mocht niet baten. Ik schermde niet lekker en lag er voor het eerst in jaren al aan het einde van de eerste wedstrijddag uit. Dat was balen, maar nog niet zo heel erg. Mijn tas kwam 's avonds na de wedstrijd toch aan en mijn doel was de WB in Shanghai een week later. Deze wedstrijd in Seoul was altijd al gepland als “oefentoernooi”.

Na een week lekker trainen in Seoul, vertrok ik donderdag vol goede moed en mét tas naar Shanghai. Ik was in vorm, ik was heel erg gemotiveerd en ik had er zin in!

Ik begon heel goed. In de eerste wedstrijd versloeg ik meteen de Japanse Ikehata Kanae die me in St. Petersburg had uitgeschakeld en daarna volgde een jonge Chinese. Maar toen sloeg het noodlot toe: Aan het begin van mijn derde partij ging ik vol door mijn enkel ….. Ik moest meteen de wedstrijd staken en met mijn voet omhoog en met lede ogen heb ik daarna het toernooi bekeken.

Inmiddels is het een paar dagen later. Het oordeel is: anderhalve afgescheurde enkelband en zeker een maand revalideren. Ik baal heel erg, maar begin langzaam aan het idee te wennen. Ten aanzien van de O.S. is er nog geen man over boord: Ik behoud mijn 7 kansen en zal deze later in het seizoen, dat nog t/m april 2008 loopt, gaan toewijzen. Zaak is nu om zowel mentaal als fysiek z.s.m. van de klap te bekomen.

Waarschijnlijk gaan zowel Cairo als Buenos Aires door deze blessure aan mij voorbij. Voorlopig stel ik me in op het maken van mijn rentree bij de GP in Havanna half juni.

( 15 mei 2007.)