WK Turijn 2006


Eindresultaat: laatste 32.

De voorbereiding was niet optimaal: een training op Papendal die voor mij té vermoeiend bleek en Olivier Belnoue geblesseerd!

Lyon floret
Afgesproken was dat mijn persoonlijke trainer naar Nederland zou komen om te helpen bij de WK-voorbereiding, maar in Lyon brak hij zijn hand. Sinds heb ik het zonder privéles moeten doen wat voor mij een behoorlijke handicap is. Daarbovenop was ik zó moe na de centrale training op Papendal dat ik me afvroeg wat ik op de WK moest zoeken.

Lyon floret
De poule liep niet helemaal lekker maar plaatsing voor de volgende dag is waar alles om draait. Je tegenstander moet je toch maar afwachten. Het werd Celine Seigneur, nummer 15 van de plaatsingslijst en mijn teamgenootje in Aubervilliers. Om verschillende redenen geen fijne wedstrijd dus. Net als in Cairo versloeg ik haar nu ook (15 – 9) en bij de 32 wachtte Aida Chanaeva net als bij de EK. Ik begon de partij best goed, stond de eerste 6 minuten steeds een paar punten voor, maar verzuimde afstand te nemen. Eindresultaat was een herhaling van het EK: zíj ging door en ik lag er uit.

Met het eindresultaat kan ik leven. Een volgend keer moet ik er zelf zorg voor dragen niet overtraind te raken en niet blindelings het voorgeschreven programma te volgen.


2 oktober 2006