WK oktober 2005


WK Leipzig.

Jammer genoeg heb ik daar geen aansprekend resultaat bereikt: ik heb al bij de beste 32 verloren!

Zaterdag begon het goed.In een veld van 90 schermsters won ik mijn eerste partij in de voorronde van een Japanse tegenstandster die mij niet zo ligt simpel met 5-2. Vervolgens moest ik wel een half uur wachten tot ik weer aan de beurt was. Dat was extreem lang en hierdoor was ik een beetje koud geworden. Maar ik won wel gewoon van de volgende tegenstandster. Omdat het begin van deze poule zo lang duurde werd hierna besloten de rest van de poule op 2 lopers af te werken i.pl.v. n. Dit bewerkstelligde inderdaad dat we sneller opschoten maar ook dat k voortdurend moest blijven staan schermen, omdat k degene was die aan het begin van de poule het minste aan de beurt was geweest. Helaas raakte ik hierdoor aan het eind van de poule een stukje concentratie kwijt en verloor ik nog op de valreep 2 partijen. Desalniettemin ging ik als 27e schermster door naar de tweede schermdag.

Bij het tableau van de laatste 64 schermsters trof ik de Argentijnse Alejandra Carbone, die al haar poulewedstrijden had gewonnen en daardoor op zaterdag als 8e door de voorrondes was gekomen. Dit keer was ik goed geconcentreerd en zette haar efficint met 15-4 aan de kant. Vervolgens wachtte mij Frans kampioene Adeline Wuilleme. Dit werd een zware partij. Ik begon heel sterk en fel en scoorde hier ook meteen mee, maar jammer genoeg volgden in de beginfase van de partij twee grote fouten van de scheidsrechter, waardoor ik niet vr maar achter kwam te staan. Hierdoor werd ik gedwongen het spel volledig te "maken" om langszij te kunnen komen. In de middenfase van de partij heb ik hierbij wat geforceerd, waardoor ik onnodige fouten maakte en zij kon scoren. In de laatste drie minuten beheerste ik de het spel en het werd spannend, maar de klok tikte tegen mij af. Het lukte me niet meer binnen de voorgeschreven tijd op gelijke score te komen. Met nog 15 seconden te gaan stond ik toch weer 3 punten achter.... Het werd toen nog 14-10 maar dat maakte ook niet meer uit. Het was dus afgelopen voor mij....

Ik ben teleurgesteld dat er niet een betere einduitslag voor mij in heeft gezeten, maar ben positief over mijn optreden en vaardigheden. Ik ben nu precies een jaar bezig met technische verbeteringen in mijn spel en merk dat ik van een dood spoor af ben. Na mijn succesvolle seizoen in 2002 en een dieptepunt in 2004 heb ik dit seizoen weer een aantal hele goede prestaties neergezet. Het is nu zaak te zorgen dat ik successen niet bij vlagen "als alles klopt" laat zien, maar als regel.

( 12 oktober 2005.)