Indy wint zilver met degen - équipe bij het EK voor militairen in het Spaanse Zaragossa


Aangezien er dit jaar geen competitie op het wapen floret werd georganiseerd, kon Indy geen gooi doen naar de titel op haar eigen wapen. Zoals ze zelf aangeeft kunnen florettisten met een goede technische basis vaak goed uit de voeten met een degen. Haar eerste nationale titel was er een op degen en in 2003 behaalde ze op de NK ( Nederlandse Kampioenschappen) nog een bronzen medaille.Vooraf had Nederlandse beste florettiste dus al aangegeven niet als versiering mee naar Spanje te gaan ...........

Na een dag hard werken is de balans opgemaakt : een vierde plaats voor Indy vóór Roxana Scarlat (Roe) nummer 5 van de wereld ranglijst voor damesflorettisten (Ook in de onderlinge ontmoeting werd Scarlat verslagen).

Einduitslag individueel :
1. Ana Branza (Roe),
2. Iuliana Maceseanu (Roe),
3. Sonja Tol (Ned),
4. INDY (Ned),
8. Titia Mannessen (Ned).

Bij militaire wedstrijden schermt iedere atlete tegen elke andere deelneemster, behalve tegen leden van het eigen équipe. Vervolgens worden de gewonnen wedstrijden van de drie landgenoten bij elkaar opgeteld om de eindklassering per équipe te bepalen. De drie Nederlandse dames bezetten in Zaragossa de derde (2 verliespartijen), vierde (3 verliespartijen) en achtste plaats, totaal goed voor een zilveren medaille voor het équipe.

Einduitslag équipe :
1. Roemenie,
2. NEDERLAND,
3. Italië.

( 25 oktober 2004.)