Caïro maart 2005


Afgelopen weekend schermde ik in Cairo mijn derde wereldbekerwedstrijd van dit jaar en werd wr derde! Na het dramatisch verlopen vorige seizoen is dit nog eens extra fijn. Nu ben ik alweer bijna terug in de top van de wereldranglijst terwijl ik had gedacht en gepland dit pas tegen het einde van het jaar te bereiken. Nou ja, ik klaag er zeker niet over!

De wedstrijd in Cairo was bizar, er waren maar heel weinig deelneemsters en het verliep allemaal een beetje chaotisch: Eerst was op het laatste moment de lokatie gewijzigd, waardoor ik met mijn taxi bij een lege accomodatie stond........ vervolgens waren er niet genoeg scheidsrechters, dus als je een probleem had en er hulpscheidsrechters nodig waren (vergelijkbaar met de grensrechters van voetbal), dan had je min of meer gewoon pech...... De galafinale van de eerste 4 begon ruim een half uur te laat want de scheidsrechters waren tussen de voorrondes en de finale naar huis gegaan en stonden daarna in de file....... En tenslotte vergaten ze de schermers na de finale meteen voor de dopingcontrole te selecteren, waardoor ik in mijn hotel een bericht ontving dat ik was uitgekozen: of ik even terug wou komen???

Nou ja, bizar of niet: ik was mooi weer derde! Zondag heb ik nog even lekker van de Egyptische zon genoten alvorens weer naar Frankrijk af te reizen waar ik me inmiddels op het eerstvolgende wereldbekertoernooi in St Petersburg (25/26 maart) voorbereid.

( 24 maart 2005.)