Reims 21 maart 2004.

WEDSTRIJDEN, WEDSTRIJDEN, WEDSTRIJDEN….

Ik heb het de afgelopen weken zó druk gehad dat er even geen tijd was voor het maken van wedstrijdverslagen. De Internationale Schermfederatie heeft een onmogelijk programma gemaakt voor het Olympische seizoen: Het begon allemaal 5 weken geleden in Salzburg. Vervolgens volgden achtereenvolgens elk weekend een ander wereldbekertoernooi op de meest uiteenlopende plaatsen: Eerst in Seoul, toen in Shanghai, toen in Athene, daarna in Fukui en volgend weekend de laatste uit de serie in Sint Petersburg. Pffff!!

Na teleurstellende resultaten in de eerste wedstrijden, besloot ik van deelname in Fukui af te zien. Ik wil me 100% kunnen richten op Sint Petersburg en een volgende jet-lag zou daar geen goed aan doen. Uiteindelijk heb ik in de plaats van het toernooi in Japan met mijn Franse club aan het circuittoernooi in Reims deelgenomen.

Hier kon ik een dag héél veel partijen draaien op een goed internationaal niveau. Bovendien kon ik punten voor de Franse ranglijst behalen, zodat onze équipe beter is geplaatst bij de Franse kampioenschappen én "last but not least" kon ik mijn drankkast weer spekken, want Reims is dé Franse champagnestad en de prijzen werden uitbetaald "in natura". ;-)

Zaterdag gingen we met twee busjes vanaf Aubervilliers naar Reims. Ik moet nog steeds wennen aan het samenzijn met zoveel meiden…geweldig! Er is gewoon een "kamerindeling"! (bij mij is het normaal óf alleen óf misschien dat ik één zieltje kan winnen om de kosten te drukken) Wat een fenomeen. Samen eten, samen opwarmen voor het toernooi…voorlopig geniet ik met volle teugen!

Maar ik kwam natuurlijk voor de prestatie en voor het terugvinden van mijn spel van 2002, want het wordt echt hoog tijd dat er weer wat vette jaren aanbreken! Bij Franse wedstrijden scherm je altijd twee voorrondes, waarna er op dezelfde dag een tableau van 64 wordt uitgeschermd t/m de finales. Dit komt neer op een maximum van 12 poulewedstrijden én 6 tableau-wedstrijden op een dag. Gelegenheid zat dus je draai te vinden. Bij wereldbekerwedstrijden zijn de poulewedstrijden en het tableau op twee verschillende dagen. De afgelopen toernooien draaide ik echter niet echt lekker en dan kom je ook niet in je spel op die manier.

De eerste ronde ging niet slecht maar aanvallend had ik het tempo niet goed in de vingers. Vanuit de "counter" ging alles prima, maar met het oog op volgende week was dit niet genoeg, want dan moet ik met een compleet spel op de proppen komen wil ik voor de prijzen mee kunnen doen (en dat wil ik!!). De tweede voorronde stond daarom in het teken van het zoeken naar het juiste ritme en balans om ook aanvallend en creatief te scoren.

Het was best een vermoeiend proces, maar uiteindelijk heb ik mezelf erdoor geworsteld en aan het einde van deze poule liep het als een trein!! Ik was vervolgens op het tableau gelijk onverslaanbaar en veegde mijn eerste tegenstandster met 15-1 weg: hoera!!!

Gedurende de volgende partijen bleef het lekker gaan, maar mijn krachten ebden weg en uiteindelijk sneuvelde ik met krampen en helemaal uitgeput in de halve finales. Het had me echt veel kracht gekost in die tweede voorronde om het spel te forceren, terug te komen en op een gegeven moment was ik gewoon leeg. Maar toch was ik superblij (na eerst twee uur aan het zuurstof te hebben gezeten ;-) Ik had weer eens goed geschermd, een prijs gewonnen en een positief weekend gehad.

Nu sta ik weer veel steviger in mijn schoenen. Deze week ga ik goed uitrusten en veel videomateriaal bekijken, zodat ik wel scherp blijf. Ik hoop het in het weekend waar te maken. Maar onafhankelijk van wat er in Sint Petersburg gebeurt, denk ik dat ik het keerpunt heb gemaakt en op weg terug naar een "up" ben.

Laat de vette jaren maar komen, Indy is back!!!