INDY JUREERT FINALE NK DAMESFLORET.

Indy als scheidsrechter In Almere vonden de Nederlandse Kampioenschappen schermen plaats. Indy -terug van een korte pauze i.v.m. de geboorte van haar zoontje- nam hier weer deel....als scheidsrechter. In het kader van haar ambitie voor de FIE te gaan jureren op het hoogste niveau behoorde een NK optreden natuurlijk tot de tussenstappen.

Het verliep allemaal erg professioneel: in de mooie accomodatie van het topsportcentrum in een zonnig Almere werden zaterdag voorrondes geschermd en zondag het tableau van 16 tot en met de eerste plaats uitgestreden. Het was best vreemd om de ambitie te hebben de finale te halen, alleen niet op maar naast de loper!

Maar het weekend liep erg goed en de bekroning was het feit dat INDY zondag de finale damesfloret heeft gejureerd. Winnaar op de loper werd Saskia van Erven. Naast de loper wil INDY nu verder: zo snel mogelijk naar het examen van de FIE en dan op richting "Rio 2016"!

(30 april 2011.)INDY lid van verdienste van de KNAS.

INDY  is door de KNAS uitgeroepen als lid van verdienste vanwege haar jarenlange voortrekkersrol in het Nederlandse floretschermen en haar internationale prestaties met als bekroning de vertegenwoordiging van Nederland bij de Olympische Spelen van Peking in 2008.

Zie Leden van verdienste van de KNAS

(20 mei 2010.)Plannen van INDY als internationale scheidsrechter.

Indy is met de KNAS een tijdspad overeengekomen voor een vervolgcarrière als internationale scheidsrechter.

Daartoe is zij allereerst bij de Nederlandse kampioenschappen als scheidrechter opgetreden. Hierna volgt een traject met wedstrijden in het Europese Cadettencircuit en het JuniorenWereldbekercircuit volgen.

INDY is voornemens in het voorjaar van 2011 op te gaan voor haar FIE examen, waarna ze tevens gekwalificeert zal zijn om Senioren Wereldbekerwedstrijden, EK's en WK's te jureren.

(11 mei 2010.)Plannen van INDY voor het seizoen 2009/2010.

Na een rustig seizoen 2008-2009 en een lange pauze na het Franse kampioenschap in juni waar Indy door de Fransen werd gekozen als "schermer van het toernooi" (een soort "man of the match"), heeft Indy vorige week de draad weer opgepakt. In Aubervilliers werkte ze haar eerste trainingen af waarbij in ieder geval bleek dat ze het nog niet verleerd was!

Voor het seizoen 2009/2010 hebben Indy en Olivier afgesproken dat de nadruk ligt op de Franse Kampioenschappen (équipe), de Europacup (équipe) en dat er daarnaast nog een paar wedstrijden (individueel) zullen worden geschermd om de fysieke en schermspecifieke vorm te handhaven.

Indien alles succesvol verloopt zullen Indy en Olivier hun ambitie - ná het hoogtepunt bij finales van de Franse Kampioenschappen in juni - nog richten op de Wereldkampioenschappen in "thuisstad" Parijs in oktober. Dat zou dan wellicht Indy's laatste WK worden.

Maar voorlopig is het nog niet zover. Het eerstvolgende toernooi voor Indy is het "Masque de Fer" toernooi in Lyon op 22 november.

(5 oktober 2009.)INDY neemt deel aan de Championsrun in Berlijn.

In een veld van 6104 deelnemers laat Indy 3572 mannen en vrouwen achter zich en laat een tijd van 00.52.02 op de klok zetten. Zie :
       Indra 10 km loop
          en
       Championsrun Indra

(25 augustus 2009.)INDY ZILVER BIJ FRANSE KAMPIOENSCHAPPEN

Segan floret 2009 Op 21 juni was het zover. Na winst in de uit- en thuiswedstrijd van de kwartfinales om de titel "Frans kampioen team 1e Divisie", stond er die dag de halve en hele finale op het programma. Net als vorig jaar was de tegenstander in de halve finale TOUR D'AUVERGNE.

Auber begon wat stroef aan de eerste relay, waarna de score nog gelijk op was gegaan. Indy's eerste partij was hier tekenend: 1-1 na 3 minuten speeltijd. Maar daarna werden ze wakker: Indy's tweede en derde partij waren absolute top: met 8-3 en 8-2 werden de beste 2 schermsters van de tegenstanders naar de kant gewezen en hiermee was de winst zekergesteld. De eindscore werd 45 - 31.

In de finale wachtte - eveneeens net als vorig jaar - LYON, die op dit moment met een brede en sterkte selectie als favorieten voor de titel golden. Auber was desalniettemin gebrand op revanche. In de openingspartij schermde Indy de sterren van de hemel tegen wereldtopper en rivale Maitrejean. Al vaak kwamen zij elkaar tegen op zowel internationale als nationale wedstrijden en Indy was gebrand een teken af te geven aan het begin van deze finale. Dat liep helemaal volgens plan: Met 5-1 ging collega Anne-Carole Zouari de tweede partij in.

In de tweede relay bouwde Indy de voorsprong verder uit en mederoutinier Céline hield de score goed bij, maar toen brak het gebrek aan ervaring de jonge Anne-Carole Zouari helaas op. Zij had geen antwoord op de druk van Maitrejean en zag deze langszij komen vlak voor het ingaan van de derde relay.

Indy verkleinde de achterstand nog wel in de voorlaatste partij, maar dit mocht niet meer baten. Wederom verloren ze van LYON en moesten genoegen met het zilver nemen. Het was een domper, maar smaakte ook naar meer.

Zowel Indy als Céline hebben inmiddels toegezegd nog een jaar voor AUBERVILLIERS in het eerste team uit te komen. De doelstelling voor 2010 is duidelijk: haal de titel terug naar waar hij al 6 x eerder een goed onderkomen had.

Aubervilliers 1: Indra Angad-Gaur
                       Celine Seigneur
                       Anne Carole Zouari

(15 juli 2009.)Radiointerview

INDY geeft bij BNR radio een interview over Sport en Zaken.

Het interview is te beluisteren     Radio-interview (12 mei 2009)

(16 mei 2009.)INDY Ambassadrice van Doxa

Doxa Challenge 2009
 
Inschrijven, voor 15 mei gratis!  

Beste sporters,

Als je je voor 15 mei inschrijft voor de Doxa Challenge dan is je deelname geheel gratis! 

Inschrijven kan via de link: http://www.bbright.eu/doxa/

Op deze site kun je o.a. aangeven aan hoeveel onderdelen je mee wilt doen, of je wilt mee eten en of je enthousiaste supporters meeneemt naar deze gezellige dag.

En vergeet niet dat alle opbrengsten van deze sportieve dag gaan naar het goede doel: Stichting Kiddox! De stichting die o.a. integratie van kinderen met diabetes wil bevorderen in het normalen (sportverengings-) leven.

Wij hopen binnenkort je inschrijving te mogen ontvangen!


Met sportieve groet,

Het Doxa Challenge team

De onderdelen  


Nogmaals willen wij graag benadrukken dat je zowel individueel als in teamverband mee kunt doen met één of meerdere sportieve onderdelen.

Ook willen we heel graag kinderen betrekken bij deze dag, voor hen zijn er aparte afstanden en tijden. Mocht je graag met je zoon en/of dochter komen dan zien we jullie graag op 5 juni.

Daarnaast zijn er op deze dag meerdere (ex-)topsporters aanwezig die warming ups en workshops zullen verzorgen voor de deelnemers.

Sport je niet mee maar vindt je het leuk om te komen als supporter, begeleider of als toeschouwer dan ben je ook van harte welkom!

Zwemmen
Afstand: 500 meter, 1 km of 2 km.
De kinderen zwemmen in een andere baan.

Fietsen:
60 km volwassenen. De kinderen starten eerder en rijden circa 3 km.

Lopen:
5 km, 10 km of 21.1 km. Kinderen: 1 of 2 km.

Skeeleren:
Workshop en vrij skeeleren
Graag stellen we je voor aan:  

Indra Angad-Gaur - floretschermster

"Ik ben 11-voudige Nederlands kampioene en 3 voudige Frans kampioene (per ploeg).

Voor mijn sport reis ik de hele wereld af voor wedstrijden en training. Hiernaast werk ik voor ABN AMRO als junior marketeer. Dit is goed met mijn sport te combineren omdat ik parttime mag werken tot het einde van mijn sportieve loopbaan later dit jaar. Daarna ga ik fulltime aan de slag en ga ik me helemaal op mijn maatschappelijke carrière richten.

Mijn beste internationale prestaties zijn: 2-voudig wereldbekerwinnares (Seoul en Buenos Aires 2002), 2 keer kwart-finaliste bij het EK (1996, 2004), 2x 9e bij het WK (2001, 2002) en bronzen medaille-winnares bij de Europacup van 2006. In 2008 heb ik ook deelgenomen aan de Olympische Spelen in Peking. In 2009 zal ik mijn sportcarrière gaan beëindigen.

Ik ondersteun het goede intitiatief van de Doxa Challenge van harte! Als ik niet bij wereldbekerwedstrijden in Havanna hoef te zijn, zal ik zeker komen aanmoedigen of deelnemen aan een sportief onderdeel!

Mijn eigen website is
www.indraangadgaur.nl waar wedstrijdverslagen en andere nieuwtjes op worden bijgehouden. "

Ik weet zeker dat het een succes gaat worden en ik wens Doxa heel veel succes met het organiseren van dit sportieve evenement!"Sponsoring  

 
Wij zijn actief op zoek naar sponsoren voor Kiddox.

Mocht je namens je bedrijf een bijdrage willen leveren aan dit sportieve evenement voor het goede doel neem dan contact op met Eric Sweens, eric@doxa.nl

 

 

 

 

 

Vrienden van Kiddox  
www.bbright.eu
www.rabobank.nl
www.duinrand.nl
www.sportproducties.nl
www.oneteamswimming.nl
www.lpbelastingadviseurs.nl
www.bureauzuid.nl
www.elles-webdesign.com
www.smeetsenweijmer.nl
www.shssystems.nl
www.run2day.nl
www.rasenberg.nl
www.chasse.nl
www.schrijfbedrijfkooijman.nl
www.beerens.com

 

 

 
 
 
 
 Klik hier om uw profiel aan te passen. / click here to change your profile.
Klik hier om u af te melden. / Click here to unsubscribe.


Powered by
www.klantenbinder.nl
Probeer het gratis
 
=========================================================================


1er Challenge International JACQUELINE SEGAN Fleuret Dame Senior, le 26 Avril 2009

Segan floret 2009
Brons voor INDY in Bordeaux.

Het herentoernooi beleefde dit jaar al z’n 30e editie.

Voor het eerst werd er een competitie voor vrouwen aan toegevoegd. In een sterk veld van bijna 100 deelneemsters uit 6 landen behaalde INDY de derde plaats.

Doordat de wedstrijd uitliep moest ze een bizarre keuze maken: de halve finale missen of het vliegtuig.................. Het deed pijn, maar er is gekozen voor het halen van de vlucht.

De wedstrijd werd nu gewonnen door Ujlaky. De tweede plek was voor Moumas.

(26 april 2009.)


INDY en haar doelstelling voor 2009.


Indy heeft in overleg met haar trainer Olivier Belnoue beslist om nog minimaal 1 seizoen door te gaan met topschermen. De goede vorm in het pré-Olympische seizoen en het hoge niveau dat zij bij de Spelen haalde waren aanleiding te beslissen dat "de koek nog niet op is".

Doelstellingen voor het seizoen van 2009 zijn:

Individueel: Een 10e wereldbekermedaille en de titeltoernooien aan het einde van het seizoen.
Team: De Franse Nationale équipetitel, Een medaille bij de Europacup.


(23 november 2008.)


Korte film van INDY vanuit Peking:


Zie onderstaande link voor een film van 5 minuten en 55 sec. van fragmenten van de wedstrijden uit Beijng.

    Film uit Beijng als het geladen wordt

En dan ook foto's van Indra op de volgende sites :

    Foto Indra op site van Koninklijk huis
    Foto's Indra op site van Prinses Maxima

(13 augustus 2008.)


Open brief van INDY vanuit Peking:


Beste allemaal,

Bedankt voor jullie steun en support sms-en, mails en gedachten!!

Het ging best goed vandaag. Ik was bij mijn eerste partij nog wel erg gespannen, maar ook veel beter dan zij. Dat won ik dus met ruime score. daarna moest ik tegen een hele goeie (Granbassi, wereldkampioene 2006, 2e in 2007...)....iets te goed vandaag. Dat was jammer want ik schermde echt goed, maar aan het begin had ze te veel afstand genomen (4-0).

Alhoewel ik de laatste 3 minuten echt veel beter was geworden, kon ik deze achterstand niet meer op tijd inlopen. Het was wel jammer dat ik met een verkeerde strategie begonnen was en pas later merkte dat ik de hoge lijnen moest zoeken. Dat heeft me de achterstand gekost. Ik ben blij dat ik toch heel goed heb geschermd. De afgelopen weken trainen hebben zich ook echt terug laten zien vanmorgen. Alleen was ze gewoon even beter...jammer!
Ze staat inmiddels in de halve finale....

Heb toch nog "gewonnen" trouwens: Maxima (!!) en Alexander en Erika waren er !!!!! Ik kwam net van de loper af en toen spraken ze me aan. Ze waren heel positief en loofden me ervoor dat ik tot het eind me echt kranig heb geweerd en de aanval heb gezocht. Erika was trots (= altijd fijn :-).

Ik heb toen wel meteen een camera gevraagd: wilde perse op de foto met Maxima! Stond ik dan met "big smile" nadat ik net had verloren.............haha jammer dan. Ik heb wel mijn foto's!!  :-)

Tot snel allemaal, en nogmaals bedankt

Groetjes,

Indra

(11 augustus 2008.)


Zie ook :

    Telesport van De Telegraaf (11 augustus 2008).
    De Stentor (11 augustus 2008).
    AdSportWereld 1 (11 augustus 2008).
    AdSportWereld 2 (11 augustus 2008).
    Telesport van De Telegraaf (11 augustus 2008).
    NU-Sport 1 (11 augustus 2008).
    NU-Sprt 2 (11 augustus 2008).
    Sport.nl (11 augustus 2008).


=========== Uit AD- Sportwereld ======== Grenoble floret 2008

Olympische Spelen 2008
.


Geen plak wel op de foto met Maxima

PEKING - Na een strijd van ruim dertien jaar stond ze eindelijk op het podium van de Olympische Spelen. Het meest onvergetelijke moment voor schermster Indra Angad-Gaur was echter dat ze maandag in Peking met prinses Maxima op de foto kon.

Grenoble floret 2008
Indra Angad-Gaur kletst met prinses Maxima, kroonprins Willem-Alexander en NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra. FOTO ANP

,,Sorry voor Willem-Alexander, maar ik wilde echt graag met Maxima op de foto'', zei de 34-jarige floretspecialiste na haar nederlaag in de tweede ronde tegen de sterke Italiaanse Margherita Granbassi. Het koninklijk paar complimenteerde de inwoonster van Rotterdam met haar prestatie.

Angad-Gaur werkte zich tegen de voormalig wereldkampioene helemaal suf om slechts af en toe een puntje te maken. Uiteindelijk verloor ze met 6-11. ,,Haar verdediging zat potdicht. Ze is zo geweldig goed, maar ik vond dat ik er zelf ook niet slecht uitzag. Jammer dat het maar twee potjes zijn geworden. Ik zou nog wel tien keer die loper willen oplopen'', zei ze over haar afscheid van het olympisch toernooi.

Angad-Gaur gaat het komend jaar in elk geval nog door met haar sport. Ze speelt in Frankrijk competitie en blijft dat doen.

,,Verder ga ik wat gas terugnemen en wat meer genieten.''

(11 augustus 2008.)


INDY in de media.


INDY in "Lopend Vuur juli 2008". "Topsporters geven nooit op".

INDY is zaterdag 26 juli 2008 tussen 20 en 21 uur geinterviewd in het programma van "Langs de Lijn".

20:04 - 22:04
NOS-Langs de lijn (NOS)

-Te gast in de studio is schermster Indra Angad-Gaur. -Olympisch portret van wielrenster Leontien van Moorsel, zij veroverde in 2000 in Sydney vier medailles. -Voetbal: de afscheidswedstrijd van Jaap Stam. -Vooruitblik op Andere Tijden Sport over de Holland Acht. -Bijdrage over de Olympische Spelen van correspondent Garrie van Pinxteren. -Voetbal: interview met Oscar Moens. -Turnen: interview met Epke Zonderland op weg naar Peking. -Voetbal: bijdrage over de oefenwedstrijd FC Twente - Olympiakos Piraeus.

In de Volkskrant van dinsdag 29 juli zal een geschreven interview met INDY staan.

(26 juli 2008.)


Trainingsstage Tata (Hongarije).


Even een berichtje vanaf Tata ( Hongarije) waar ik nu alweer een week zit om me op de Spelen voor te bereiden. Het gaat echt heel goed.! Mijn hamstringblessure die me bij het EK nog belemmerde is zo goed als hersteld en ik hou de trainingen makkelijk vol. Dus ook met de conditie zit het wel goed.

Daarnaast versla ik hier eigenlijk meestal iedereen, dus ik begin langzaamaan echt positief te worden!!

De dagen gaan snel voorbij: opstaan, ontbijt, trainen, douchen, eten slapen, trainen, douchen, eten slapen....en dan weer van voor af aan....
Vandaag heb ik een rustdag ingelast. Eigenlijk gaat die net zo, behalve dan dat de 2x trainen wegvalt, dus er alleen nog eten en slapen en douchen overblijft.......... Ik ga zo even lekker in bad zitten om de benen te ontspannen want morgen moet ik weer fit voor de dag komen.

Nog 19 dagen!!!

Groetjes, INDY

(20 juli 2008.)


Naar de Spelen!!!


Ik ga!!!

Het seizoen was kort en hevig. Al bij mijn 2e officieel aangemelde piekmoment slaagde ik erin aan de gestelde limiet van NOC*NSF voor een plek in Peking te voldoen door het halen van brons bij het wereldbekertoernooi in Leipzig.

Toen moest ik echter ook nog aan de limiet van de FIE voldoen.

In voorgaande Olympische cycly was de NOC*NSF eis steeds mijn struikelblok, dus ik was erg optimistisch tav het vervolg…

In april moest het gebeuren, bij een speciale kwalificatiewedstrijd in Lissabon. Want ik had me, als gevolg van mijn enkelblessure afgelopen jaar net niet direct via de wereldranglijst geplaatst. In Lissabon was ik echter huizenhoog favoriete en een plaats in de finale zou voldoende zijn voor een ticket naar Peking….
Daar ging het echter in een hele rommelige partij in de halve finale mis! Ik werd 3e en het leek erop dat ik toch weer net naast de boot zou vallen. Het verdriet van de gemiste Spelen van Atlanta, Sydney en Athene kwam weer terug…

Maar op vrijdag 13 juni bereikte mij het verlossende telefoontje van de KNAS: Ik was bij de herschikking van de plaatsen, door een afzegging van een Afrikaans land alsnog in de kwotum gekomen!

Van doldwaze vreugde heb ik vooralsnog niet goed kunnen genieten, want Peking begon over nog maar 55 dagen op dat moment en plotseling moesten trainingskampen en onbetaald verlof worden geregeld…. Maar het begint langzaam in te zinken: IK GA!

De komende weken ga ik me nog een keer helemaal focussen, hard trainen, goed uitrusten en dan…. GA IK!!! :

Groetjes, INDY

(29 juni 2008.)


2e bij Frans Kampioenschap!


Indy is met haar club Aubervilliers 2e geworden bij de Franse Kampioenschappen voor équipes. De club kwam uit in de hoogste divisie en was 7e geplaatst.
De ontmoetingen vóór de halve finales bestonden uit twee ontmoetingen: uit- en thuiswedstrijden.
De eerste ontmoeting op het tableau van zestien was tegen Strasbourg SE I en werd vlotjes gewonnen met 45 - 22 en 45 - 21.

In de kwart finale was grote rivaal en tweede geplaatste Bourg-la-Reine I de tegenstander. Het ging er spannend aan toe maar er werd twee maal gewonnen: uit met 29 - 32 en thuis met 27 - 26!

In de halve finale wachtte Paris la Tourne Auvergne I (3e geplaatst). Dit was evenals de finale één ontmoeting die meteen beslissend was. Aubervilliers I won ook deze ontmoeting en wel met 45 - 28.

Aansluitend moest de finale tegen Lyon worden geschermd. Helaas ging die verloren met 34 - 45.

Tweede van Frankrijk is natuurlijk een prachtig resultaat. De équipe bestond uit Indy, Celine Seigneur, Katalin Varga en Anne Carole Zouari.

Zie ook verder op : "escrime-ffe"


(29 juni 2008.)


KNAS ondersteunt INDY ook weer financieel.


Nadat de roerige tijd met de vorige bondscoach langzaam achter ons ligt, heeft de KNAS voor het seizoen 2008 toegezegd bij te dragen in de financiële lasten voor Indy’s dure wedstrijdseizoen van 2008.
Indy traint vanaf begin dit jaar ook weer af en toe op het Nationaal trainingscentrum Papendal. Het zwaartepunt van haar wedstrijdvoorbereiding en de begeleiding bij de diverse toernooien blijft zoals de afgelopen jaren bij haar Franse club C.M. Aubervilliers en haar trainer Olivier Belnoue.

( 10 maart 2008.)


Brons voor INDY bij Pokal der Sparkasse in Leipzig.


Na de poulewedstrijden meldde Indy al dat het voorspoedig ging: alle partijen gewonnen en dus een redelijke plaats op het tableau van 64.

Grenoble floret 2008
Vandaag bleef het lang stil: goede berichten dus. De ingezette opmars van zaterdag werd voortgezet en eindigde pas in de halve finale tegen de Chinese Lei Zhang die daarna ook het toernooi wint.

Na blessureleed vorig jaar aan het begin van de kwalificatieperiode voor de Spelen heeft Indy hard gewerkt om de opgelopen achterstand op de concurrentie in te lopen. In de trainingswedstrijd in Grenoble ging het schermen al goed, maar de conditie was nog onvoldoende.

Afgelopen weken in Belgrado en Salzburg lukte het nog niet al de trainingsarbeid om te zetten in winst in de partijen. Belgrado was al niet aangewezen als piekmoment en in Salzburg zat het nog niet echt mee: verloren in sudden death.........

Nu dan loon naar werken. Toernooiverloop:

Bij de 64: Angad-Gaur tegen Claudia Caracciolo (It) 15 - 7
Bij de 32: Angad-Gaur tegen Susanna Napoli (It) 15 - 2
Bij de 16: Angad-Gaur tegen Delila Hatuel (Isr) 9 - 8
Kwart finale: Angad-Gaur tegen Emely Cross (USA) 13 – 9
Halve finale: Angad-Gaur tegen Lei Zhang 4 – 9

Einduitslag:
1. Lei Zhang (China)
2. Larisa Korobeinikova (Rus)
3. INDRA ANGAD-GAUR en Seung Min Lim (Kor)

Zie ook : "Wedstrijdverslag Leipzig"

NB Deze wedstrijd was door Angad-Gaur bij het NOS*NSF aangemeld als piekmoment.

( 24 februari 2008.)


ZILVER VOOR INDY in Grenoble


Bij de 7e editie van de « Fleur’Isère » in Grenoble, onderdeel van het Circuit National Fleuret Dame Seniors heeft Indy beslag gelegd op de tweede plaats.

Grenoble floret 2008
Aan de vooravond van het begin van het wereldbekerseizoen en kwalificatie voor de Olympische Spelen, werd deelgenomen aan de derde wedstrijd van het « Circuit National » van dit seizoen met 72 deelneemsters.

Met een goede poule plaatste Indy zich gemakkelijk voor het tableau van 64 (en was dus vrijgesteld op het tableau van 128). Ze won de eerste 2 partijen moeiteloos. Bij de 16 werd de Tunesische Ines Boubakri - die al in het bezit is van een Olympisch plaatsingsbewijs!! - met 15-6 aan de kant gezet.

In de kwart finale mocht Laure Agnes Tardivel een puntje meer maken en in de halve finale werd gewonnen van Sandra Grenier met 12 – 6. Helaas bleek in de finale dat er nog aan conditie gewerkt moet worden. Gaelle Gebet won met 8 – 12 .

Einduitslag:
1. Gaelle Gebet
2. INDRA ANGAD-GAUR
3. Sandra Grenier en Katalin Varga

( 13 januari 2008.)

Circuit Nationale in Lyon


Op zondag 28 oktober vond de eerste wedstrijd van het Circuit Nationale plaats in Lyon.
De meeste deelneemsters aan de WK in St. Petersburg zullen een rustpauze nemen, maar de vele blessures in het afgelopen jaar en de gedwongen rust die daarvan het gevolg was, was voor Indy's trainer Olivier Belnoue reden om nu door te gaan.

Lyon floret 2007
Indy kwam als 7e uit de poules op het tableau van 64. Daar werden achtereenvolgens Meriem Fezzani (15 - 6), Estelle Benoit (15 - 5) en Julie Huin (7 - 2) verslagen. In de kwart finale wachtte Corinne Maitrejean die in St. Petersburg door Indy was verslagen. Nu won zíj.


Einduitslag:
1 MAITREJEAN Corinne LYON MDF FRA
2 BOUBAKRI Ines FÉD TUNISIENNE D'ESCRIME TUN
3 FALLER GALERNEAU Anne Florence CABRIES OC FRA
3 GEBET Gaelle LE PECQ FRA
5 ANGAD-GAUR Indra AUBERVILLIER FRA


( 3 november 2007.)
Ontwikkelingen rond samenwerking van bondscoach floret en KNAS


Na maanden van interne strubbelingen binnen het Nederlandse floretschermen is er gisteren een duidelijke beslissing door de KNAS genomen. Vanmorgen werd het volgende bericht verspreid:

"De KNAS heeft besloten de samenwerking met bondscoach floret de heer Rorik Janssen te (willen) beëindigen. Thans zijn we in overleg over de wijze waarop wij het einde van de samenwerking zullen bewerkstelligen. De KNAS zal vanaf heden geen gebruik meer maken van zijn diensten. "

( 17 oktober 2007.)
WK St. Petersburg.


DAMES FLORET WK 2007 Afgelopen week ben ik in Sint-Petersburg geweest voor de wereldkampioenschappen. Ik ging er om verschillende redenen met een minder positief gevoel naartoe. Het was het eerste grote evenement sinds mijn enkel volledig is hersteld en zoals bekend is de situatie in de Nederlandse floretploeg nog altijd ver beneden peil, waardoor mijn voorbereiding niet optimaal is geweest. Bovendien gaf de KNAS aan mijn trainer Olivier Belnoue wederom niet te zullen accrediteren, wat mij ter plekke zou kunnen opbreken, als hij er niet in zou slagen mij bij de wedstrijd te kunnen opwarmen en coachen.

Positief was wel mijn mentale voorbereiding met mijn mental coach. Dit heeft me geholpen ter plekke in Sint-Petersburg de problemen naast me neer te leggen en me primair met mijn "eigen ding" en mij eigen coach bezig te houden. Met Olivier had ik afgesproken dat we wel zouden zien "waar het schip strandt" maar in ieder geval zou ik "blijven lachen" en met een positieve attitude schermen.

We kwamen al een aantal dagen voor de wedstrijden aan wat voldoende tijd opleverde om "mijn draai te vinden". Op de wedstrijddag had ik helemaal geen last meer van de 2 uur tijdverschil (lastig zo'n klein maar belangrijk tijdverschil als je om 8 uur s'morgens al begint te schermen!) en had ik er echt zin in! Olivier had inmiddels via eigen connecties een accreditatie weten te bemachtigen, mijn coaching bij de wedstrijden zou dus goed komen.

DAMES FLORET WK 2007 De poule ging al echt lekker. Ik liet af en toe wel wat (grote!) steken vallen, door "té relaxed" te zijn, maar was op cruciale momenten goed bij de les én ben "blijven lachen"! Met 4 van de 6 gewonnen poulewedstrijden lag alles voor de tweede wedstrijddag nog open. Voor de grap meldde ik mijn trainer dat ik niet wilde weten tegen wie ik moest de volgende dag, maar dat ik niet tegen Corinne Maitrejean wilde komen…..

De ironie zegevierde: toen ik donderdag na het ontbijt het tableau ging bekijken kwam ik er achter dat precies zíj "of all people" mijn tegenstandster bij de beste 64 zou zijn… Ik ken Corinne natuurlijk uit het Franse- en wereldbekercircuit, maar heb tot nu toe alleen in équipeontmoetingen tegen haar geschermd. Ze is erg goed en haar stijl ligt me helemaal niet, maar na samen met Olivier mijn tactiek tegen haar te hebben bepaald, ging ik open de partij tegemoet. Zoals een collega-topschermer me laatst zei: "je tegenstander is óók zenuwachtig en ze moeten er eerst maar eens in slagen 15 treffers tegen je te plaatsen"….

De strategie klopte: ik stond eigenlijk de hele partij voor, ondanks een aantal - onverdiende - straftreffers tegen mij en veel druk vanuit de tribunes van de gehele Franse ploeg, die op deze wijze de arbitrage én mij probeerde te intimideren. In de slotfase van de partij ging het echter nog bijna mis: op de stand 14-12 zette ik de beslissende treffer. De scheidsrechter kende deze ook toe en de nationale coach van de Fransen feliciteerde mijn trainer en wilde weglopen (?!). Maar toen werd de beslissing - na de door de Française aangevraagde video-analyse - weer teruggedraaid…. Het was schandalig! Het publiek floot de scheidsrechter uit en ik was van slag, maar de stand bleef 14-12 en ik moest nog één punt maken… Het werd uiteindelijk nog 14-14, maar toen had ik mijn concentratie hervonden en trok alsnog met 15-14 de winst naar me toe.

Bij de beste 32 trof ik de Japanse Sugawara. Zij is een echte topper en een hele intelligente schermster. Ik wist dat ik tegen haar geen moment mijn concentratie zou mogen verliezen en vooral niet in een "valkuil" moest trappen, door te simpele acties te willen maken. Ook deze partij liep uit op één beslissende treffer op de stand 4-4 na het einde van de reguliere speeltijd. Ik had deze zomer speciaal met de mentale coach overlegd over "sudden death-momenten" en dat kwam dus goed van pas. Ook deze beslissende treffer viel voor mij aan de goede kant en dus zat ik bij de beste 16 en zou ik tegen de regerende wereldkampioene Margarita Granbassi uit Italïe aan de bak moeten.

DAMES FLORET WK 2007 Ik heb al vaak tegen haar geschermd, maar ze is een hele vervelende tegenstandster: klein, moeilijk te raken, met een vreemde techniek en natuurlijk gewoon erg goed. Tegen haar schermde ik eigenlijk met dezelfde tactiek als tegen Maitrejean en dat liep goed: ik nam meteen de leiding en zat lekker in de partij. Gedurende de eerste 6 speelminuten bleef het gelijk opgaan, maar ik de laatste 3 minuten werden een 30-tal seconden van verwarring en een aantal discutabele beslissingen van de scheidsrechter me funest. Ik raakte in die seconden een beetje uit mijn spel en kwam té ver achter te staan. Uiteindelijk eindigde de partij met 12-8 na afloop van de 9 minuten en was ik uitgeschakeld….

Al had er tegen Granbassi best nog was meer ingezeten, ik ben erg tevreden met de wedstrijd. Dit resultaat heeft me na de moeilijke maanden na mijn enkelblessure zowel mentaal als ook op de wereldranglijst weer helemaal terug in de race voor een Olympisch ticket gebracht. Ik ben nu weer 36e van de wereldranglijst en heb hiermee de aansluiting met de top terug. Bovendien heb ik voldaan aan de eis van NOC*NSF voor de B-status, wat me een klein beetje geld zal opleveren om mijn trainingsactiviteiten de komende maanden te helpen bekostigen. Desalniettemin zal er van de zijde van de KNAS - zoals de kaarten nu liggen - voor het komende seizoen € 0,00 voor het bezoeken van de (WB-)wedstrijden en trainingen voor mij worden vergoed. Zij houden vast aan hun opmerkelijke koers met de door hun aangestelde bondscoach en verdelen de aanwezige gelden onder de beperkte groep mensen die met deze trainer willen werken. Ik hoop nog steeds dat de dag (snel) komt dat prestaties bepalend zijn i.p.v. politiek. Volgens mij is dát per slot van rekening hetgene waar het in topsport om gaat…..

INDY is back!!!

( 7 oktober 2007.)
INDY WINT “BRISTOL OPEN FENCING TOURNAMENT”


DAMES FLORET Bristol 2007 Als onderdeel van de WK-voorbereiding schermde Indy vandaag in Bristol. Na een aantal weken alleen aan conditie te hebben gewerkt en een paar maal sparren was nu de eerste van de twee geplande testwedstrijden.

Ze begon het toernooi optimaal: geen enkele verliespartij in de poule.
Door haar goede plaatsing op het tableau van 64 was Indy de eerste ronde vrijgesteld. Bij de 32 werd de Italiaanse Eleonora Ponzoni duidelijk teruggewezen 15 - 2. Bij de 16 mocht de Engelse Lydia Johnson ervaren dat Angad-Gaur serieus aan het werk was 15 – 3.
In de kwart finale kon de winnares van 2006 Elisabeth Wright maar één treffer meer maken 15 - 4.
Voor de halve finale maakte clubgenote (Aubervilliers) Anne Carole Zouari 9 treffers en de finale werd van de bronzen medaillewinnares van vorig jaar Claire Bennett met 15 – 5 gewonnen

Indy kijkt terug op een geslaagd toernooi.

Eindelijk weer schermen zonder aan haar voet te hoeven denken.

Met nog een paar weken de tijd om verder te werken in beurtelings Frankrijk bij haar trainer Olivier Belnoue en op diverse plaatsen in eigen land (helaas niet op Papendal), gaat ze de WK in St. Petersburg begin oktober optimistisch tegemoet.

Eindresultaat:

1. INDRA ANGAD-GAUR.
2. Claire Bennett (GB)
3. Anne Carole Zouari (Fr)
3. Catriona Sibert (GB)
Er waren 82 deelneemsters.

( 15 september 2007.)


Humberto's Hazenjacht.


Humberto's Hazenjacht

Indy zal op 18 augustus als teamcaptain optreden voor groep 1 bij Humberto’s Hazenjacht. Humberto Tan gaat op 21 oktober 2007 de Beijing Marathon lopen en is op zoek naar zijn persoonlijke haas. Iemand die met hem meeloopt maar die hem óók in de voorbereidingen kan coachen om de eindstreep te halen. Want Humberto kan wel wat hulp gebruiken.

Op 18 augustus zal in het Olympisch Stadion in Amsterdam de eerste selectie ronde plaatsvinden onder leiding van Indy en een aantal andere bekende topatleten. Tijdens deze trainingsdag met Humberto Tan worden alle lopers getoetst op een aantal onderdelen. Humberto loopt rond en moedigt de deelnemers aan. Na het juryberaad worden de kandidaten bekend gemaakt die zich kwalificeren voor de 2e selectieronde die eind augustus plaatsvindt. Tijdens de 2e selectieronde gaan de overgebleven kandidaten trainen met Humberto om nauwkeuriger te kijken naar loopkwaliteiten en naar de juiste click met Humberto. De uiteindelijke winnaar wint een reis voor twee personen naar Beijing en gaat mee om Humberto te hazen tijdens de Beijing Marathon.

Vijfkamp
Op 18 augustus gaan de kandidaten na het welkomstwoord van Humberto en een gezamenlijke warming-up een vijfkamp afwerken. Om kans te maken om Humberto’s Haas te worden zullen 200 deelnemers de vijf onderdelen op de atletiekbaan en in het museum Olympic Experience volbrengen. De kandidaten worden in 5 groepen van 40 personen ingedeeld. Elke groep voert een onderdeel uit en schuift na 30 minuten door naar het volgende onderdeel.

Andere topsporters die een onderdeel of team onder hun hoede hebben zijn: Troy Douglas (100m atletiek) , Simon Vroemen (3000m steeple atletiek), Marko Koers (1500m atletiek), Jessica Gal (judo), Ralph van der Rijst (1500m schaatsen), Marti ten Kate (marathon atletiek), Mijntje Donners en Stephan Veen (hockey), Eelco van der Geest (judo).

Humberto's Hazenjacht

Zie verder bij: "Blogmysport"

(14 augustus 2007.)HELP!
Ik zoek een sponsor!!


Wat kunnen we in Nederland soms een zooitje maken van de beperkte middelen die we al hebben..... in scherm-Nederland is het helemaal mis: de nationale trainer boycot alle schermers die niet alléén met hem willen werken en de bond kijkt toe hoe het zo hoopvolle PITS-programma op Papendal als een kaartenhuis in elkaar valt.

Aangezien ik één van de geboycotte schermers ben, ben ik hard op zoek naar een sponsor én naar rust in het hoofd. Het eerste kan natuurlijk flink tot het tweede bijdragen. Bij deze dus een oproep: wie gaat hand in hand met mij de laatste 10 maanden van het Olympische kwalificatietraject in? Ik geloof vast dat het gaat lukken, mits de juiste randvoorwaarden er zijn.

Ik ben communicatief vaardig en representatief te noemen, dus....geïnteresseerd? of kennis van iemand die wel eens geïnteresseerd kon zijn? andere ideeën? laat het weten via de Webmaster.

Indy

(11 juli 2007.)EK GENT: Half hersteld in een halve ploeg met een half resultaat....


EK Gent 2007 Ik loop al een flinke tijd mee in het Nationale en Internationale schermwereldje, maar wat er nú voor situatie is ontstaan in Nederland is ook voor mij nieuw en bepaald niet bevorderlijk voor de motivatie en de prestaties!

Twee jaar geleden kwam de KNAS met het "heugelijke" nieuws dat een een Bondscoach was gevonden voor de Nederlandse floretjeugd. Rorik Janssen zou, na vele jaren in Duitsland met m.n. degenschermers (!) te hebben gewerkt terugkeren naar Nederland en hier met het vizier op 2012 en verder met de Nationale floretjeugd aan de slag gaan. Voor mij en andere topschermers zou zijn komst - zo verzekerde de topsportcoördinator me - absoluut geen gevolgen hebben.....

Nu twee jaar later is er een situatie ontstaan waar de KNAS hem toestaat zijn wil "als wet" aan zowel senioren als jeugd, dames en heren op te leggen en wie niet "ja" knikt wordt uitgesloten, danwel weggepest.... Zo sprak hij twee weken voor het EK de wens uit meer dan de helft van de geselecteerde floretschermers van de voorbereidingen uit te sluiten en mogen sinds zijn komst ook geen andere trainers dan hijzelf meer worden geaccrediteerd. Bij het afgelopen EK kwam dit neer op: voorbereiding en coaching voor Arnaud Holstege, Saskia van Erven en Chris Galesloot en een onterecht slechte uitgangspositie voor de nummers één van het land: Sebastiaan Borst, ikzelf en voor de overige selectieleden. Voorbereidingen moesten op eigen houtje en op het laatste moment worden gecoördineerd en onze coaches werden niet geaccrediteerd (alhoewel de wedstrijdorganisatie onbeperkt accrediteerde mits de bonden dit accoordeerden)

In het voorafgaande seizoen zijn al meerdere pogingen gedaan om de "afvalligen" buiten spel te zetten. Zo is er o.a. sprake geweest van uitsluiting van deelname aan WB's tenzij men volledig met Rorik in zee gaat. Gelukkig is dat inmiddels weer van de kaart, maar er is wel gesteld dat alleen zíj die met Rorik verder gaan van faciliteiten op Papendal en van het aanwezige budget gebruik mogen maken. Dat wordt dus een vette pot voor Arnaud en Saskia en de riem aansnoeren voor de rest......

Bij het EK in Gent zag Sebastiaan Borst hier vast een voorproefje van: Alhoewel met kop en schouders nr 1 op de nationale ranglijst heeft hij zelf zijn EK moeten bekostigen terwijl Arnaud Holstege en Saskia van Erven - die doorgaans nauwelijks veel meer dan de voorronde bij WB's en titelwedstrijden (nog) halen - trainingskampen, wedstrijdbezoeken over de hele wereld en natuurlijk het EK gewoon volledig betaald hebben gekregen. Ikzelf mag me, met dit seizoen 5 top 16 resultaten in het WB-circuit, wel als enige reële individuele Olympische kandidaat op het wapen floret voor Peking betitelen, maar financiële of andere positieve consequenties heeft dat niet getuige de huidige koers. Hoe ik de kwalificatie dan ook moet gaan binnenhalen weet ik nog niet...

Met mijn persoonlijke prestaties na het afscheuren van mijn enkelband inclusief het EK in Gent ben ik gezien het hele plaatje niet ontevreden. In de afgelopen 5 weken zat ik toch nog 2 keer bij de beste 16 bij WB's, in Las Vegas zat ik één puntje van Olympische Kwalificatie en in Gent leverde ik het beste Nederlandse resultaat. Ik haal hier voldoende zelfvertrouwen uit om over een aantal maanden met een gezond lichaam te rekenen op het kunnen afdwingen van een Olympische nominatie en A-status.

In principe dan.... Want een gezond lichaam is niet voldoende. Om tot prestaties te komen is ook een gezonde geest nodig en de rust en ruimte om je te focussen op dat wat moet worden gedaan.

Ik ben benieuwd wanneer (en of) de KNAS ook gaat inzien dat deze coach niet goed is voor de Nederlandse schermklimaat en een bewuste en directe negatieve invloed op de prestaties van een belangrijk deel van de Nederlandse schermers uitoefent. Hopelijk komt dit moment snel!

Gelukkig ben ik wel gewoon mijn eigen weg aan het bewandelen. Ik wil deze zomer positief gaan gebruiken voor het in vorm krijgen van mijn enkel en conditie en hiernaast voor het vinden van een sponsor. Op deze manier hoop ik onafhankelijk en in alle rust met positieve dingen bezig te kunnen zijn en samen richting de kwalificatie en Peking te werken.

Voelt u zich geroepen? Mail de webhost van mijn site!

Indy


( 6 juni 2007.)DAMES FLORET LAS VEGAS.


DAMES FLORET LAS VEGAS 2007 Indy is er bij haar eerste serieuze poging net niet in geslaagd een NOC*NSF-nominatie voor de Spelen te verwerven.

Na het drama 5 weken terug waarbij ze tijdens de wereldbekerwedstrijd in Shanghai haar enkelbanden afscheurde heeft ze er alles aan gedaan om vóór het EK weer in vorm te zijn. Met behulp van fysiotherapeut, tape, brace is zoveel mogelijk aangepast doorgetraind. Het bracht haar dit weekend één punt verwijderd van een nominatie: tijdens de achtste finale verloor ze in een sudden death van de latere winnares van het toernooi, de Italiaanse Ilaria Salvatori .

De eerste dag liet Indy al zien lekker in haar vel te zitten. Ze won al haar poulewedstrijden waardoor ze direct op het tableau van 64 geplaatst werd. De eerste tableaupartij werd overtuigend gewonnen van de Russische Irima Kuzminykh met 12-5. Bij de 32 werd de Japanse Chieko Sugawara met 8-3 teruggewezen. Eindresultaat 15e plaats.

Er stonden 92 schermsters op de deelnemerslijst.

( 24 juni 2007.)